zondag 16 februari 2014

Mocht het toch nog winter worden...

...zal ik vast geen kou lijden met deze poncho.

In december was het even wat kouder en had ik zin om iets echt lekker warm te breien. Een poncho leek me ideaal als extra laag over een jas.

In 't Wolwinkeltje ging ik snuffelen tussen de dikke garens en koos Azteca van Katia. Een lekker dik en zacht garen met een lange looplengte.

Het model voor de poncho was ook snel gevonden. Aan het stekenpatroon bracht ik enkele wijzigingen aan. De kabel breide ik enkel over de middelste 8 steken in plaats van over alle 16, ik vond dat het anders een beetje teveel ging trekken. Het middenstuk hield ik simpel in averechtse tricotsteek. OK, ik moet toegeven, bij het middelste stekenpatroon liep het wat mis. Deed ik iets fout of was er iets fout in de beschrijving, ik weet het niet maar het lukte niet zo goed. En als het snel moet gaan, moet het snel gaan en averechtse tricot is ook mooi.

Toch maakte de poncho uiteindelijk niet zo'n vaart door het zachte weer en de vele andere projecten. Vorige week werkte ik hem pas helemaal af. In het oorspronkelijke model is geen kraag voorzien, maar omdat ik nog garen genoeg over had en je maar nooit weet hoe koud het kan worden breide ik er een rolkraag aan. Voor mij hoeft het écht geen winter meer te worden, maar zo één dagje om mijn poncho uit te testen, dat mag en daarna lente graag!

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige poncho! precies wat ik graag zou willen en al zo lang zoek. Kan ik hier ergens een patroon van krijgen?
    Groetjes, Marieke
    sunsun010@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen