zondag 23 augustus 2015

Patchworksokken - Patchwork socks

In het boekje 'Breien to go: Sokken', ben ik toe aan het gedeelte waar er kleurtjes aan te pas komen.
Voor de patchworksokken koos ik paars angora merino sokkengaren van Regia. Daarbij paste Heather van Kaffe Fasset perfect...dacht ik.

In the booklet 'Knitting to go: socks' I reached the part where colourwork is applied.
For the patchwork socks I choose angora merina sock yarn by Regia in plum colour. Heather by Kaffe Fasset went perfect with the plum...so I tought.


Ik had het dus fout. Het kleurverloop is te kort en er komen paarse tinten in de Heather waardoor het stekenpatroon verloren ging.

I was wrong there. The colour pattern repeat is too short and contains purple shades which made disappear the stitchpattern.

Ik vond nog een restje Super Soxx Color dat ik dan maar gebruikte. Een heel ander kleurpatroon dan ik voor ogen had en ook niet echt mijn kleuren, maar het werkte wel.

I found some leftover Super Soxx Color to use. A complete different colour pattern than I had in mind, and not really my colours. But it worked for the stitchpattern.4 opmerkingen:

 1. Dat boekje heb ik ook gekocht, maar nog niks uit gemaakt tot nu toe. Je patchworksokken zijn echt heel mooi geworden. Met die supersockxwol zie je het patroon echt goed uitkomen, beter dan het andere. Prachtige sokken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Rita. Ik heb intussen bijna alles sokken uit het boekje gebreid ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke sokken! Ik heb boekje ook, maar er net als Rita ook nog niets uit gemaakt. De super soxx past er inderdaad beter bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Ellen. Toch maar eens iets uit het boekje breien hoor, aanrader!
  Het enige paar waar ik problemen mee had waren de 'rustieke kabels', er zit een fout in het kabelpatroon. Ooit wil ik dat nog eens uitknobbelen...

  BeantwoordenVerwijderen