zondag 1 november 2015

Herfstsjaal voor Sarah - Autumnshawl for Sarah

 


Op Ravelry vond ik het Campside patroon van Alicia Plummer. De sjaal zag er zo gezellig uit, dat ik besloot hem maar even tussen alle andere dingen door te breien.On Ravelry I found the pattern of Campside, a shawl by Alicia Plummer. It looked so cosy, I decided to knit this one, quickly, in between other projects.


 
Ik gebruikte een garen uit mijn sokken-garen-doos, New Duetto - Olé Socks van Katia. Ik had er twee bollen van en ging er - onnadenkend - van uit dat dat genoeg zou zijn. Ik weet het: bezint eer ge begint. 2 bollen van een fijner garen tegenover 3 bollen van een dikker garen, ik had het kunnen weten!


I used some of my sock yarn, New Duetto - Olé socks, by Katia.  I had two balls and without good thinking and reading I thought this would be enough. Sigh...I know, I know: look before you leap. 2 balls of a finer yarn comparing to 3 balls of a thicker yarn: what was I thinking?!Al snel realiseerde ik me dat ik niet genoeg garen had. Daarom gebruikte ik enkel het eerste eyeletpatroon en dacht er aan om de boord in een effen kleur te breien. Maar toen ik de boord naderde begon ik daar aan te twijfelen. Het zou een te abrupt einde aan het zelfstrepend patroon zijn. Dus breide ik de boord ook in hetzelfde garen, tot het op was.

Soon enough I realised that I didn't had yarn enough. So I used only one eyelet pattern and tought for a while to knit the border in a solid colour. But nearing the border I started to doubt that idea. It would be a too abrupt end to the self stripping pattern, so I just knitted untill I ran out of yarn.

Het werd dus een behoorlijk kleinere sjaal dan ik in gedachten had, maar ik vind hem wel leuk. De kleuren passen perfect bij het seizoen. En hij is groot genoeg om de schouders te bedekken en niet te groot om eventueel onder een jas te dragen.


A much smaller shawl than planned, but I like it. I like the colours for this time of the year and the size is good to cover the shoulders and even to wear it under a coat.

 
Wat ik geleerd heb is om een beetje verder te denken dan mijn sokkengarendoos. Die gebruik ik zo vaak dat ik de inhoud ervan perfect van buiten ken. Want in een andere garendoos vond ik een garen dat ik compleet vergeten was en dat perfect zou zijn voor een volledige Campside sjaal. Dus, tussen alle andere projecten door, zal er nog wel eens een sjaal gebreid 
worden.


What I learned from this, is that I need to think outside the sock yarn box. I use that box so often that I know the content by heart. But in an other yarn box I found a yarn I forgot completely about, and that yarn would be perfect for a complete Campsite shawl. So in between all the other projects...yes...another shawl will appear.


De sjaal paste zo mooi bij het bos, dat ik besloot dat hij daar maar dichtbij moest blijven. Met de belofte dat hij vaak gedragen zal worden, anders...

The colours of the shawl fitted so well with the colours of the wood, that I decided it had to stay close by it. With the promise that it will be worn very often, otherwise...

8 opmerkingen:

 1. Prachtig Inge!! In welk bos hangt dit juweeltje??? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahah Sanna, een tip: aan de rand van het Meerdaalwoud. Maar Sarah heeft wel drie mannen die haar zullen beschermen tegen een eventuele sjaalroof. ;-)

   Verwijderen
  2. Een prachtig model bij een prachtig decor met een hele leuke en praktische sjaal! Ben er heel heel blij mee 😍
   Sarah

   Verwijderen
 2. Wel weer heel mooi.. Ook mooie steek��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een prachtig patroon! Dit is echt wel een hele mooie sjaal geworden en ik vind hem eigenlijk groot genoeg zo, net wat je zegt, ook nog ideaal om onder een jas aan te doen of als schouderwarmer om te hangen. Hele mooie wol ook trouwens, echt herfstkleurtjes! Die moet je gewoon veel dragen, veel te schoon om in de kast te liggen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel Rita. Ik controleer of Sarah hem vaak draagt, anders wil ik hem terug dat is de afspraak ;-) Ben hem nu in een dikker garen en met de verschillende eyelt-patroontjes aan het breien. Een grotere sjaal is idd niet zo praktisch, maar het is wel leuk om je 's avonds ik de zetel er lekker in te draaien. Alhoewel: dan kan je niet breien hé! Maar daar heb ik een oplossing voor. ik heb een grote gehaakte driehoekssjaal en die draag ik thuis lekker ouderwets: over de schouders, vooraan gekruist en de punten op de rug geknoopt. Warm en comfortabel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind zo'n tussenin van grootte juist heel praktisch. Mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen