zondag 7 februari 2016

Top down ponchoTijdens de zomersolden kocht ik in 't Wolwinkeltje 5 strengen Colourscape Chunky van Rowan. Ik zou later wel bedenken wat ik er van zou breien.

During the summer sales at 't Wolwinkeltje I bought 5 hanks Colourscape Chunky by Rowan. I would decide later what to do with it. 
 Nu het 'winter' is vond ik een poncho wel een goed idee. Altijd leuk als een extra laag over een jas bij koud weer. Ik koos voor de zekerheid een eenvoudig top down model op Ravelry (wat zouden we zijn zonder Ravelry?!) omdat ik niet zeker was hoever ik zou komen met mijn garen.


Now it is 'winter' , I found it a good idea to knit a poncho. I like it as an extra layer over a coat when it is freezing cold. I choose a simple top down pattern on Ravelry (where would we be without Ravelry?!) because I wasn't sure how far I would come with my yarn.Vooruit ging het wel met naalden 8, uiteindelijk had ik zelfs wat van het garen over en is de poncho te groot voor mezelf, of vooral te lang. Ik had hem korter kunnen maken, maar wat zou ik dan nog met de rest van het garen kunnen doen? Dat zou dan waarschijnlijk toch voor de eeuwigheid in de woldoos belanden. Dus, ik kon het maar beter zo goed mogelijk opgebruiken. Het zal dus een poncho voor iemand anders worden.

On 8 mm needles it was a quick knit. At the end I even had some yarn left over and the poncho is too big for me, mainly too long. I could have frogged part of it to make it shorter, but then the leftover yarn would possibly end up in the woolbox forever. So better make good use of it. This poncho will be therefore for someone else.


Over het model ben ik ook niet 100% tevreden. Een poncho gemaakt uit twee delen vind ik mooier om de schouders vallen, dan dit top down model.

The model doesn't please me 100%. I like more a poncho made of two pieces, as that shapes better around the shoulders, than a top down model like this.

Maar warm is hij wel. En praktisch kan hij ook zijn, om met de hond te gaan wandelen bijvoorbeeld...  ;-)

But warm it is. And practical too, to go for a walk with the dog for instance...

5 opmerkingen:

 1. Poncho's zijn makkelijk om te breien, maar niet zo makkelijk om te dragen. Ik heb ooit een top-down met meerderingen aan de schouders gebreid. Deze ziet er in elk geval leuk uit, zo met die kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er toch echt wel goed uit, mooie wol, mooie kleurtjes en het model vind ik eigenlijk heel goed meevallen. Hier zal toch zeker iemand veel plezier aan hebben!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Rita. Ik zoek dus iemand die een eindje groter is dan mij ;-)

   Verwijderen
 3. Als de poncho te groot is vind ik niet erg. Op een koude avond in de zomer kan die soms niet lang genoeg zijn, om te genieten van de avondstond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook mijn idee Mija, maar ik zie er echt een beetje raar uit als klein dropje met zo'n lange poncho. Voor die zomeravonden en andere gelegenheden heb ik nog hopen patronen en idee├źn liggen die me beter zullen passen ;-)

   Verwijderen