woensdag 5 juni 2013

Gregory-sjaal van Marianne Isager (FO 07/2013)

Zo, dat gaat vlot!

Ergens begin dit jaar leek het me leuk om als goed voornemen dit jaar voor 10 afgewerkte projecten te gaan, minstens. Kwestie van de UFO's wat weg te werken en mezelf tot enige spoed aan te zetten. Ik ben namelijk niet zo snel, en ik heb nog zoveel ideeën en nog zoveel zin om van alles te proberen. Over het tempo waaraan ik nieuwe UFO's creëer gaat het hier niet. Het gaat hier om, jawel, al het 7de afgewerkt project dit jaar.

In de breigroep van 't wolwinkeltje stond de gregory-sjaal van Marianne Isager op het programma. Leuk, ik zit immers in een breifase.
Maar: wol prikt, piekt, steekt, jeukt. Woeahhhh, ik kan er echt niet tegen, de rillingen lopen me over de rug als ik er aan denk. Ik denk terug aan mijn lagere schooltijd, aan kniekousen (die ik zo laag mogelijk naar beneden rolde), kousenbroeken (die konden dus niet zomaar naar beneden) en prikkende truien met een rolkraag. Echt, ik wil het mezelf in mijn volwassen leven nooit meer aandoen!

Maar er zijn zoveel mooie wollen garens, om nog maar te zwijgen van de dingen die je er mee kan maken.

En nu was er dus Gregory...maar wacht eens even? Was er niet een vriendin binnenkort jarig? Eentje die niet zo prikpiek-gevoelig als ik is? Oh ja, ik kon lekker meedoen aan dit projectje! Ik stuurde vriendin de link naar de wolletjes van Isager en vroeg haar om kleurtjes te kiezen. Ik kende het antwoord al: veel te moeilijk om te kiezen. Maar turquoise vond ze wel heel mooi.

De eerste les bestond uit een proeflapje maken, om te spelen met kleuren en te zien hoe kleuren op elkaar inwerken. Ze verzachten of versterken elkaar. Dat moest van Rosemie. We zuchtten een beetje, want wij zijn van die types die gewoon willen beginnen, doorwerken en resultaat zien. De volgende projecten hangen immers al als een hete adem in onze nek. Rosemie hield voet bij stuk, we moesten dat écht proberen en het ervaren, die werking van kleuren op elkaar. Ok, dan maar.... Toegegeven, Rosemie heeft gelijk. Daar heeft ze ook de nodige ervaring voor, met kleuren én met haastige dames. Het was boeiend om te zien hoe sommige kleuren elkaar opheffen, of net doen uitkomen. Hoe iedereen zo toch zijn eigen kleurpalet heeft, hoe sommigen voor contrast en anderen voor ton-sur-ton kozen.

Zelf ging ik eerst zonder turquoise aan de slag, want dat moest nog 'opgebold' worden. Daarna mét het turquoise en na verschillende combinaties koos ik er een petroleumblauw en een zachtgroen bij.


Tussen alle andere projecten door was de sjaal dit weekend opeens af.
 


Vriendin was intussen al lang jarig geweest en het weer vraagt eindelijk ook niet meer om een sjaaltje. Toch kreeg ze hem vandaag, op een terrasje in de zon met een lekkere ijskoffie.Omdat dat mag en kan...

Op naar FO 08/2013Geen opmerkingen:

Een reactie posten