maandag 30 december 2013

Fine Art: fijne sokjesIn een van de cursussen die ik dit najaar volgde in 't Wolwinkeltje, werden kniekousen gebreid in Fine Art van Rowan.
Mooi, heel mooi, maar ik en kniekousen? Nee, ik denk het niet. Kon ook niet meteen iemand bedenken die ik er een plezier mee zou kunnen doen.
Breien met dat mooie garen, dat zag ik wel helemaal zitten. En een cursus was het gedroomde excuus want ik vind het garen nogal duur om er 'zomaar' sokken van te breien.
Dus snel een streng Lapwing en het Fine Art Collection breiboek aangeschaft en kiezen maar. Kiezen...goh...tsja, de kniekousen vielen meteen af. En er staan ook wel heel mooie sjaals in. Kiezen dus. Ik haakte de knoop uiteindelijk op een simpele manier door: ik begin gewoon met het eerste sokkenmodel en de rest volgt later wel.

De bunting-sokjes dus. Schattig zijn ze wel, zo fijn en klein. Al was het wel wat worstelen met het ajourpatroon. Dat staat rij per rij uitgeschreven, dus geen schema dat een idee geeft hoe het er moet gaan uitzien en de foto is ook niet helemaal duidelijk. Het was dus een beetje afwachten wat het werd en of ik het wel goed deed. Maar na een tijd had ik het ritme van het patroon te pakken en waren de sokken af!

Met een voor mijn doen heel kleine hiel en een ajourpatroon dat doorloopt onderaan de voet. Of dat lekker draagt moet ik nog ervaren, maar de ervaring van het breien met zulk luxegaren smaakt zeker naar meer...


2 opmerkingen:

 1. Prachtig boek en garen hé... Je sokjes zien er geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Ellen.
   Ik ga er zeker nog uit breien en er is een nieuw Rowan-sokkenboek uit geloof ik.
   2014 wordt weer druk! ;-)
   Inge

   Verwijderen